ET UNIKT TERROIR I TOPKLASSE
Chateau Gourran’s marker ligger helt usædvanligt for Bordeaux hævet 100 meter over havets overflade og er nabo til kommunens vandtårn. De syd- og østvendte marker skråner mod Garonnefloden og dette giver noget nær en perfekt kombination af modererede temperaturer, sol, samt vind der holder vores druer sunde og tørre. Jorden i vores marker består af ler, grus og kalk. 

Historien

 

I 1772 købte Jean Sentuary Château Gourran. Efter en grundig renovering og ombygning kom hovedhuset til at fremstå i sin nuværende arkitektur. Arbejdet var færdigt i 1773 som også er husets officielle grundlæggelse omend det oprindelige hus var opført i 1500 tallet.

Jean Sentuary f. 1711 i Langon/Aquitaine var jurist og blev i 1738 udstationeret af staten (kong Louis 15) som offentlig anklager og kongens rådgiver i den franske koloni Ile de Bourbon ( i dag La Reunion) i det Indiske Ocean. I 1763 tjente han som guvernør for kolonien. Han endte sine dage i de smukke omgivelser på Château Gourran i 1784, som 73 årig. Han var sikkert taknemmelig for ikke at skulle opleve den snarligt efterfølgende revolution.

Landbrugsbygningerne blev ligeledes moderniserede i perioden 1772-1776. I hvilken udstrækning der blev dyrket vin på stedet på dette tidspunkt, står uklart, men Château Gourran er registreret i Napoleon d. III’s klassifikationen fra 1855, dog uden cru-betegnelse, som ikke blev tildelt vinproducenter i denne region.

Efter en lang periode med revolutioner, krige og skiftende ejere er Chateau Gourran tilpasset d. femte republik og ejerskabet borgerligt. Vores familie har været ejere siden 1987 og siden 2007 har vi, Tine og Peter Find Andersen haft ansvaret for driften.

Vinproduktionen på Gourran

I 2007 blev produktionsbygningerne og udstyret moderniseret og vores virksomhed blev forstærket med ønologen Christine Chaminade. I dag drives Château Gourran med fokus på kvaliteten i de slotsaftappede vine.

Vores Grande Réserve 2015 fik tildelt sølvmedalje hos Concours Mondiale de Bruxelles og Decanter World Wine Awards, London i 2018.

Vi dyrker vin på 8 hektar, hvoraf de 6,5 Ha er rødvinsdruer. Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc. Hvidvinsdruerne er de traditionelle Sauvignon Blanc, Semillon og Muscadelle.

Alle planter er dyrket i dobbelt guyot og dermed velegnede til at høste maskinelt. Vi foretrækker den maskinelle høst og anvender kun manuel høst når det er nødvendigt. F.eks. grøn høst eller i besværlige år hvor modningen af druerne ikke kulminerer på samme tid. Høsten bliver håndsorteret på sorteringsbord før gæringen sættes i gang. Vores ståltanke er den bedste kvalitet, som muliggør præcis temperaturkontrol i gæringsforløbet og optimale forhold for klaring af vinene. Vores Grande Réserve vine ligger, efter gæringen, 12 måneder på 25% nye egetræsfade.