Forberedelser til høsten 2022

Perioden op til høsten er en af de mest intensive, bortset fra selve høstperioden.

Vingården har i modsætning til de fleste virksomheder en årsrytme. Høsten falder normalt i september og oktober måned og resten af årshjulet retter så ind efter dette.

Udfordringen kan bedst forklares ved at vi behøver vores tanke tømte så de kan modtage de høstede druer og at vi kan komme i gang med vinifikationen. Vi venter så længe som muligt for de røde vines vedkommende. Det er bedst for vinen.

Al vores vin forlader vingården i flasker (ikke på tankvogn). Derfor skal der tappes en anseelig mængde vin. Fra nu og frem til høsten har vi planlagt tapning af 34.600 flasker. For at kabalen går op.

Nye flasker

Der er heller ikke plads på lageret til alle disse vine. Så vi skal også etikettere, pakke og sende en del vine til vores lager i Danmark

Dels pga. af covid-19 nedlukninger i Kina og dels pga. af krigen i Ukraine er der mangel på en del råstoffer som glas, papir og aluminium (kapsler). Det giver os en yderligere udfordring i år både for tapningen og eksportens vedkommende.

Vinmarkerne står meget flotte, pløjede og med klippede planter. Nu venter vi bare på at den rette modenhed opstår i druerne. Præcis i disse dage indtræffer farveskiftet i de blå druer, (veraison), dette indikerer f.eks. at vores Merlot-druer forventes høstklare om ca. 40 dage.

Denne sommer har vi ikke haft nævneværdig nedbør siden foråret og vi har indtil videre oplevet to hedebølger. Det vil sige perioder med over 40 grader C. Heldigvis har planterne rødder ned i op til 20 meters dybde, så de kan finde noget vand. Størrelsen på druerne bærer præg af det tørre vejr. Vi håber at den varme sommer vil give os en superårgang om end i mindre mængder. Men det vil tiden vise.