Høstrapport 2021

Her i slutningen af oktober blev vi færdige med høsten. Sidste høstdag blev 28 oktober, hvor vi hentede vores Petit Verdot druer ind. Dem høster vi altid til sidst fordi denne drue kræver mest tid for at modne. Vi har således høstet alle hvidvinsdruerne, druerne til Clairet, alle Merlot og alle Cabernet Sauvignon.

Vinene er alle kommet igennem den alkoholiske gæring og rødvinsdruerne er også gennem den malolaktiske gæring.

Denne årgang har givet en del udfordringer. Sommeren har været meget våd og del koldere end normalt. Vi har således været meget afhængige af sensommerens sidste solstråler og varme. Varmen er det afgørende vigtige for modenheden.

Vi har fået en god kvalitet på de druer vi hidtil har høstet om end i et meget lavt udbytte. Det er dog muligt at vi må droppe Grande Réserve i denne årgang. Det er ikke nogen katastrofe da vi stadig har Grande Réserve 2014, 2015 og snart 2016 og senere 2018 og 2020.

Her er nogle billeder fra høst og fermentering

Drueprøver til laboratorietDrueprøver til laboratoriet

Hvidvin presses

Hvidvin presses

Gæren opløses i hvidvinen

Kældermester i aktionKældermester i aktion

Merlot i udblødning (remontage)